Westiform

References SME Steuerverwaltung Bern

Tax administration Bern

Illuminated columns light up the newly designed entrance area of the tax administration of the city of Bern and the ODD FELLOWS Bern. An RGB colour change always makes for a fresh, pleasant atmosphere and visually spices up the 70’s architectural style of the administration building with few resources.

The Bernese architect Roland Knöpfel won the competition to redesign the entrance area. With regard to the lighting concept, he made contact with Westiform as early as in the tender phase. Together, the winning solution was developed.

Westiform cased two square concrete columns in the entrance area with high-quality, white satined acrylic glass. The columns are illuminated using LED technology. An RGB control that can be operated via remote control allows to define the colour change at any time. Currently, the colours change in an interval of one hour. Basically, however, all timing sequences are possible. As part of special events or even depending on time of day, the entrance can be flooded in a different light.

The columns each shine in the complementary colour. They are optimally harmonised with the interior and make for a wonderful ambience.

Our Cookie Policy

We use cookies to offer you the best possible user experience on our website. Accepting these cookies allows you to use this website without any limitations. Please refer to our privacy policy for more information about the type of cookies and how they are used.